La restaurant…

… Vin clientii. Se aseaza la o masa si asteapta cuminti ca unul dintre ospatari sa ajunga la ei. Vine o tipa. Frumoasa foc, cu sani mari, partiali dezveliti si tot tacamul.
Restaurantul este unul dintre cele mai renumite restaurante de lux din Arad, undeva la etajul 5, intr-o cladire de sticla. Aradenii isi vor da seama und este.

Si revin la tipa respectiva! In timp ce ofera meniurile celor 4 personaje, intreaba daca aduce ceva de baut, conversatie in romaneste. Francezii se uita unii la altii, borborosesc ceva si spun domnisoarei, in engleza, ca nu au inteles ce a zis. Domnisoara se prinde ca nu au inteles si incepe sa le faca semn cu degetul, da, ca atunci cand intrebi pe muteste daca vrei sa bei ceva.

Parizienii au inteles si au inceput sa rada in hohote. 🙂
Cand au inceput comanda pentru mancare am bufnit in ras si am incercat sa nu par foarte penibil. Eram la doua mese distanta de ei si auzeam perfect conversatiile dintre ei si domnisoara…
Discutia a fost foarte lunga. Desigur, fata nu a zis nici un cuvant in limba engleza ( nu cer franceza…) si ei desigur ca nu au inteles nimic.

Consider ca este mai mult decat jenant sa angajezi o persoana care sa se ocupe de clientii tai si nu stie nici macar un salut intr-o limba de circulatie internationala. Spun asta pentru ca majoritatea clientilor din localul respectiv sunt straini. Romanul de rand nu isi permite un astfel de restaurant.

Ce conteaza mai mult? O pi7da super dotata, dar care nu vorbeste bine nici romaneste? Sau o fata mai stearsa, as insa la limbi’ si care sa se joace cu gusturile si banii celor care calca pragul localului?