Acanthoscurria geniculata

Am vrut de mult sa scriu postul asta despre “Tula” insa din lipsa de timp am tot amanat. Raceala asta puternica mi-a adus un mic bonus, putin mai mult timp liber!

Tula este proaspata membra a familiei. O tarantula minunata care face parte din specia Acanthoscurria Geniculata si desigur mi-a luat mult timp pana am invatat sa-i pronunt numele corect. Insa o va chema Tula de acum inainte.

Theia a trimis bucata de animal castigata la concursul organizat de Sebi in timp record, abia am apucat sa ma obisnuiesc cu faptul ca sunt tatic de tarantula, oricum o voi duce la sediul asociatiei Amvest acolo unde va face deliciul membrilor. Sunt convins!

Tula mea isi are originea din padurea braziliana, deci pot spune ca am rude cat se poate de indepartate. In captivitate se zice ca poate ajunge pana la varsta de 15 ani, asa ca foarte mult timp de acum incolo de vom suporta reciproc.

Mananca greieri, lacuste, mealworms, superworms, gandaci… la partea cu gandaci inca imi este scarba, folosesc manusi de unica folosinta cand o hranesc. Papa in fiecare sambata cate un gandacel, sambata viitoare o sa primeasca si un greiere pentru ca a fost cuminte si ascultatoare.

Geniculata asta mica creste foarte rapid si poate ajunge pana la 20 de cm. Este foarte agresiva la tot ce misca si are o pofta de mancare iesita din comun.

Nu recomand manipularea tarantulei. Daca vei achizitiona vreodata un astfel de animalut, lasa-l sa-si traiasca viata departe de orice stres. Nu este un animal de companie si cu toate ca pare o dihanie, acesta specie are exoschelet si sansele de a o ranii la manipulare sunt foarte mari.