Zbori cucule!

In perioada in care calatoream foarte mult aveam numeroase probleme cu bliletele de avion. Ba nu gaseam exact ce-mi doream, ba gaseam si din pacate pretul ma descuraja… Slava domnului ca azi lucrurile sunt putin schimbate si mai ales ca din fericire (si) internetul face minuni si de multe ori economisesti timp si bani! Mie imi place mult Italia. Si zis asta de fiecare data cand am ocazia!

Daca ajungi in Roma si nu vizitezi Fontana di Trevi… este mare pacat. Este poate cea mai mare fantana in stil Baroc din Roma, de aici si poate si atata popularitate. Se zice ca daca arunci o banut in apele ei, te intorci la Roma! Si este imposibil sa nu iti doresti acest lucru. Fontana di Trevi are o legenda foarte frumoasa. Se zice ca apa vine din izvorul Acqua Vergine. Legenda spune ca o feciaora le-a aratat soldatilor calea spre izvor.

In Piata Navonna mananc mereu o pizza. Aproape de fiecare data intalnesc ospatari romani care isi castiga existenta prin munca. Aici intalnim fantana celor patru fluvii – Quattro Fiumi, foarte impozanta. Cateva statui decoreaza monumentul si acestea reprezinta cate un fluviu din continente diferite. Aici mai gasim Fontana di Nettuno si Fontana del Moro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *