Vrei papagal?

Foarte multi dintre noi, avem in casa o cusca cu o pasare in ea sau foarte multi isi doresc una. Eu am un papagal si o Zebra Australiana. Uite cateva sfaturi inainte de a achizitiona un papagal.

Cel mai indicat este sa-ti cumperi pasarea tanara. Un papagal tanar se adapteaza usor noilor conditii, pe cand unul mai in varsta se adapteaza foarte greu. La papagali, este de multe ori greu in a stabili varsta. totusi, putem diferentia astfel: un papagal tanar, are culoarea irisului un gri inchis, care o data cu trecerea timpului devine alb sau maro.

Responsabilitati. Anumite specii au nevoie de hrana speciala, hrana pe care o gasesti greu in comert sau care este foarte scumpa,colivii speciale…

Atunci cand il cumperi, este preferabil ca vanzatorul sa-ti ofere un certificat sanitar-veterinar, astfel incat sa ai certitudinea ca ai cumparat o pasare sanatoasa. Daca nu primesti acest certificat, poti verifica urmatoarele aspecte: Inspecteaza conditiile de viata ale pasarii. Verifica ca pasarea sa fie bine ingrijita, fi atent la excesul de mancare, curatenia din colivia respectiva, culoarea ochilor trebuie sa fie limpede.

Pasarea trebuie sa fie curata! Orice rana, locuri in care nu exista pene, pot indica o infectie care nu se poate vindeca sau poate fi o proasta adaptare la mediu, atestand ca papagalul este stresat/plictisit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *