Roman in SUA???

Helloooooo! Dupa mult… mult timp in care am fost preocupata de alte lucruri din viata mea de toata pomina – din America – iata ca am reusit, in sfarsit, sa ma asez intr-un loc confortabil din care incerc cu disperare sa pun in ordine evenimentele pe care le-am trait in ultimele doua luni…

Cu toate ca mi-as dori sa relatez doar intamplari fericite si evenimente fascinante, nu pot decat sa imi amintesc pur si simplu trairile mele, si poate si ale altora. Primul stop a fost Chicago. Un oras cu totul diferit de ceea ce am vazut pana acum si as putea spune…chiar frumos. Din pacate, nu am reusit sa vad decat fata orasului, nicidecum esentialul si fascinantul lui. Timpul.

Al doilea stop. St Louis, Missouri. La prima vedere mi-au dat lacrimile. De tristete. Apoi am descoperit ca nu mai vreau sa plec de acolo. Pacat ca am fost nevoita sa plec. Taman spre Florida. Asa ca…al treilea stop. Panama City Beach. Sunt sigura ca suna bine “beach”, insa nu e chair asa. Cum orasul are plaja la Golful Mexic, am dat si de problema cu petrolul….Plaje relaxante, nisip alb, vreme buna, palmieri si uragane :)))

Nu am ales sa locuiesc in Panama City Beach dar am fost nevoita. Jobul de casierita la McDonald’s m-a asteptat cu bratele deschise si eu nu am rezistat tentatiei. Sunt ironica…cam prea mult in ultima perioada. Partea buna este ca in afara jobului fac shopping ieftin si ma relaxez la piscina….vecinilor sau pe plaja.

Inca ceva…MIAMI. Toata viata am auzit despre orasul asta si cand am ajuns acolo…dezamagire. Eheee, orasul e superb dar nu este pentru toata lumea. Ai nevoie de buzunare pline ca sa iti permiti sa rostesti propozitia “enjoying Miami”. Asa ca, patru studenti romani in Miami suna cam ca “un varcolac american la Paris”. Am cheltuit foarte putini bani ca sa stau trei zile acolo, asta e partea buna. Cu toate astea, marea mea dezamagire a aparut in momentul in care patru aradeni – noi fetele si un baiat -am gatit frumos sa mergem in club….ce gluma buna.

Ei bine, nu am avut sanse sa intram in vreun club in Miami pentru ca toate sunt exclusiviste si nu ne-a prea tinut buzunarul sa dam 100 de dolari pe intrari sau mita. Asa ca ne-am plimbat pe tocuri de 12 cm pe Ocean Drive si Washington Avenue in Miami si am baut un Cola la o terasa cu fete de masa de musama.

Lasand deoparte umorul meu sec care ma caracterizeaza de cand am ajuns pe meleaguri americane, mai am o vizita de facut in mandretea asta de tara, inainte sa plec acasa. NEW YORK. Sper din adancul sufletului meu ca nu voi fi dezamagita…sau prea multumita. Vizita in NY o sa o fac inaite sa ma intorc acasa, adica cam in 1 octombrie. I can’t wait sa fac shopping pe 5th Avenue, sper doar sa nu fie window shopping.

Cat despre minunata mea experienta in tara tututor posibilitatilor, ori am fost eu ghinionista ori asa te simti roman in America. Cred ca putin din prima varianta si putin din a doua. Oricum, go get them girl, you’re in America….