Priveste in jurul tau

Niciodata nu am inteles oamenii care in momentul in care dau de greu, nu merg mai departe si nu incearca sa lupte putin. Cu putin timp in urma o cunostinta si-a pus capat zilelor pentru ca nu mai gasea viata interesanta, pentru ca viata ei era fara nici un sens. Sau asa credea. Cine iti da dreptul de a te sinucide? Sau de a alege clipa in care “este timpul” sa mori? Ii dedic ei acest post. Poate trebuia sa-i dedic unul in momentul in care era in viata!

Nu v-am spus niciodata asta si foarte putine persoane stiu. Si este singura si ultima data cand mai vorbesc despre. Am avut perioade in care consideram ca viata mea nu mai are nici o noima si recunosc. M-am gandit la sinucidere. Oare cine nu se gandeste macar o data in viata?

Si totusi cu toate problemele din jurul meu am reusit sa merg mai departe intodeauna. Am tacut, am indurat, am tinut capul sus. Nu mi-a placut mila. Nu am dorit ca cei din jurul meu sa stie ca sunt bolnav si am evitat astfel compasiunea. Sufar de o forma usoara de cancer, se trateaza. Am spus doar atat si nu adancesc discutia. Si va rog sa-mi respectati alegerea!

Nu vreau donatii, nu vreau sprijin. Vreau ca cei cu probleme sa inteleaga ca viata este mai importanta decat orice. Ca in momentul in care esti sanatos si ai ce manca, nu merita sa-ti pui capat zilelor pentru cineva care nu te merita sau pentru alte motive.

Am invatat ca persoanele din jurul meu merita toate atentia mea. Persoanele care indiferent de actiuni, raman fidele si asteapta. Am invatat ca daca accepti defectele unei persoane atunci poti spune ca o placi cu adevarat. Si nu e nimic mai frumos decat oameni care te iubesc. Care iti arata asta cu fiecare ocazie ivita si nu prin cuvinte sau fapt. Este o chimie pe care trebuie sa o simti. Altfel nu o sa-ti dai seama niciodata.

Viata imi ofera o rezerva constanta de miracole amestecate cu jumatati de masura. Oricat de mult caut sau gasesc, niciodata nu este intreg si lipsurile astea sunt epuizante, dar inca accept.

Sunt puternic influentat de cei din jurul meu. Imi plac oamenii, imi plac oamenii buni, calzi. Imparatia mea e mare. Si loc destul!

Sunt implicat in foarte multe activitati tocmai pentru faptul ca iubesc viata asta nenorocita, ca imi plac oamenii mai mult decat orice, ca indiferent de obstacole am invatat ca trebuie sa tin capul sus!

Nu considera niciodata problemele tale drept cele mai grave. Imagineaza-ti ca undeva, cineva sufera cu adevarat mai mult decat tine. Invata de la toti oamenii care au trecut cu brio peste probleme si nu uita ca NIMIC nu este mai important pe lumea asta decat… TU!