Poftiti! Noi muncim pe gratis!

Am zic ca nu trebuie sa fac mare caz din asta… Si nu voi face! Am doar cateva puncte de vedere, pe care le zic caci nu-mi tace gura.

In urma cu o saptamana (poate doua) am participat cu o echipa de baieti muncitori si profi’ la o licitatie pentru un site, un proiect de cateva mii de euro.

Refuz sa dau nume pentru ca un angajat de acolo imi este o buna cunostinta si in comparatie cu multi, inca dau dovada de bun simt.

Faza 1.

Se anunta licitatia. Buget foarte mare si noi capabili de a realiza minunatia. Cand zic “capabili”, vorbesc doar de baietii din spate. Eu sunt doar cel care negociaza, aduce clientii si explica. Asta fac in timpul meu liber, in momentele in care trebuie sa-mi odihnesc singurul neuron ramas de la ultima betie, ori revolutie sau ce a fost ea!

Faza 2.

Ne-am calificat pentru faza urmatoare, in care trebuia sa prezentam un concept grafic. 6 zile la dispozitie.
Tinand cont ca persoana care se ocupa de design era in concediu, in strainatate, fara internet si poate fara chef, la urma urmei … definitia concediului o cunoastem cu totii!

Totul a fost realizat in timp util, ba chiar am fost primii care au trimis in timp util materialul. Cineva a trimis materialul cu mult dupa termenul cerut. Beneficiarul proiectului se declara multumit de ce vede si asteapta materialele de la toti participantii.

Faza 3.

Dupa 2 zile primesc un email, in care ne-au multumit de paricipare. Deci o sula. Am muncit degeaba si ne-am ales cu o multumire calda.

Din start le-am oferit avantaje care din start ne clasau castigatori ( la o sueta dupa licitatie, am aflat ca noi ne-am clasat pe locul 2) si sunt convins ca doar noi ofeream aceste facilitati. ( server dedicat, Implementarea tehnologiei video, administrarea siteului pana cand oamenii lor vor invata sa o faca si etc)

Nu contest faptul ca licitatia a fost corecta. Am toate motivele din lume sa cred ca organizatorul este onest. Ne cunoastem de cativa ani, am colaborat bine si daca nu discutam despre munca/proiecte/serviciu, suntem prieteni. Dar dilema mea este alta! Muncesti cateva ore/zile/saptamani la o chestie, stresezi pe toata lumea din jurul tau, stai cocotat la o fereastra, intr-un hotel… blestemand semnalul Wifi ca doar acolo ai o linie!

In final te alegi cu un multumesc. Si chiar daca acel multumesc vine spus in adevaratul sens al cuvantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *