Pierduti in lumea lor…

Timpul din păcate nu are limite. Nici o barieră nu stă în calea lui.
Poate astăzi, adulții fiind, realizăm de ce bunicii noștrii erau neputincioși în a ne ține în brațe sau nu erau la fel de spontani în ghidușii ca și noi.

Astăzi una din trei persoane în vârstă suferă de o boală care-i macină relativ existența. Din categoria acestei boli includem și boala Alzheimer. O boala care nu iartă și care din nefericire este din ce în ce mai frecventă în Romania. Bunica mea suferă de această boală. Nu doresc nimănui astfel de experiențe.

Alzheimer este o boală tipică batrâneții și afectează atât comportamentul cât și starea psihică. O boală necruțătoare care afectează creierul, iar ca efecte generale sunt incapacitatea de a vorbii și degradarea memoriei.
Alzheimer este una din bolile lente si apare cu mult inainte ca simptomele să fie sesizate. Medicația acestei boli o constitue în mare parte medicamentele antipsihotice care implicit tratează problemle psihice cu care această boală este asociată.

Totuși aceste medicamente și tratamente cresc riscul de moarte prematura în cazul bolnavilor de Alzheimer, pentru că au în componență substanțe ce favorizează problemele cardiovasculare.
Suplimentul de vitamina E și este foarte recomandat.

Prin răbdare și întelegere ajutăm foarte mult aceste persoane, este tratamentul care împreună cu medicația prescrisă de medicii specialiști luptăm împotriva acestei crunte boli.