Pentru comentatorul anonim

Mă uitam cu coada ochiului pe blogurile cunoștințelor și cu o atenție mai mare acordată articolelor gen Prin Timisoara mea, Aradul în două zile, Prin Clujul meu și constat că la fiecare “casă” ce posedă un blog, exista un gușter/doi care comentează fără prea multe cunoștințe despre evenimentul cu pricina.

Oameni buni! Înainte de a critica ceva/pe cineva trebuie ținut cont faptul că organizatorul unui eveniment de acest gen chiar trage din greu pentru reușita chestiunii.

La evenimentul pe care l-am organizat în Arad luna trecută, m-am lovit de o gramadî de probleme! Sponsorii inițiali, o mare companie aeriană de la noi din țară (care între timp și-a luat tașpașița din Arad, din varii motive) aproape ca au zis da cererii noaste, ca în final să primesc un email prin care eram anunțat că nu stiu ce directoare a intrat în concediu maternal și cererea noastră nu se poate procesa.

Eram oarecum la puține zile inainte ca invitații să ajungă prin frumosul meu oraș. Ce puteai face? Mai nimic. Ori scoți din buzunar suma necesară pentru achiziționarea biletelor, ori anulezi chestiunea și te faci de căcat după ce ai anunțat în gura mare evenimentul.

Am apelat la o altă companie aeriană, la fel de cunoscută ca și prima. Am primit raspuns favorabil, au oferit biletele alea nenorocite și ne-a luat o piatră de pe inimă. Desigur, a fost vorba de un contract de prestări servicii. Ce ofer eu nu are rost să înșir aici, nu ține de structura blogului. În “real life” fac și alte chestii. Nu stau toată ziua cocoțat pe monitorul caclulatorului.

O altă problemă notabilă a fost cazarea. Am apelat la 90% din agențiile de turism din Arad. Nu a interesat pe nimeni. Și din cunoștință în cunoștința, am “depistat” oamenii care aveau resursele necesare pentru a caza populația calătoare, oameni despre care am scris la momentul respectiv.

Desigur ca au mai fost o mie de probleme ce trebuiau clarificare, important este că totul a fost finalizat cu bine.

Concluzia este asta. Daca nu ai altceva de făcut decât să arunci cu carămida în orice chestie care îți pare super simplă și pe care desigur tu o coordonai mult mai eficient, mai elevat și mai spectaculos decat o fac niste amarați pe care-i critici, mai bine fă o chestie utilă națiunii și anulează contractul de internet pe care dai banii, ca oricum nu vei ințelege niciodată că din lucruri simple se nasc proiecte mari și frumoase, că bloggerii aștia care fac ei diferite chestii poate de multe ori realizează ce o primarie locală nu a reușit să facă în ani de conducere, că oamenii aștia care-i vezi că se zbat pentru ca orașul lor sa prindă putina culoare, prin fotografie, prin cuvinte, prin prezență… cred cu adevarat în ceea ce fac.

Și tu guștere ce faci? Nu ai macar bunul simî să-ți folosești numele real sau adresa de email. Comentezi de pe Ip-uri din China și io’ stiu ce insule îndepartate. Aproape de fiecare dată, tu comentatorule anonim, ești de fapt prietenul blogului respectiv. Da, ăla pupincurist de la fiecare articol.