Pe vremea mea…

Cu ani in urma nu prea faceam diferente intre marii producatori din domeniul IT. Foloseam calculatoare fara sa stiu ce placa de baza am sau ce placa video. Aveam pe birou, acasa sau la munca, strictul necesar ca si configuratie, niciodata nimic mai mult.

Notebookurile erau un lux datorita pretului si avantajelor oferite. Internetul meu dial-up nu era nici pe departe plin de televiziuni cu transmisiuni in direct si site-uri de vizionari online. Pe vremea cand eram tare doar pentru ca aveam hdd-ul mobil in sertarul racului si stiam doar mircul ca si retea de socializare, primul gadget care mi-a atras atentia a fost un tv tuner.

Se intampla sa fie febra tv-tunerelor. Ciudat concept, strain mie. Pana intr-o zi cand am zis ca trebuie sa-mi cumpar si am facut-o… Mi-a sunat clar in cap „de ce sa ai televizorul separat de calculator?”… Sa ai o telecomanda pentru calculator? Super tare! A fost primul gadget folosit de mine care acapara o alta activitate de lunga durata. Asa mi-a atras atentia Asus. Era firma producatoare a TV-Tunerului meu. La placi de baza, placi video sau cd-writere chiar nu ma pricepeam…

Binenteles ca mai apoi am asociat numele Asus cu placerea de a avea TV pe calculator. In mintea mea ii veneram ca pe inventatorii acestei minunate placute. Se numea simplu ASUS TV Tuner Card. Dupa cativa ani cand my personal computer a cedat nervos si a fost depasit moral l-am inlocuit cu altul ce avea mult mai multe component Asus. Dar in principal avea nou aparutul pe piata, ASUS My Cinema-P7131. Ce frumos suna. Pentru inceput schimbam de pe HBO pe messenger, de pe o pagina web pe un canal de muzica, inregistram ce voiam sa revad.