Metrosexual. Ok sau gay ?

Metrosexualitatea se referă la o subcultură a bărbaţilor de orice orientare sexuală care au un simţ estetic puternic şi sunt preocupaţi de aparenţa lor, mai ales în domeniul modei. [wikipedia]

Termenul nefiind înțeles în totalitate de multă lume, chiar și de cei care se consideră metrosexuali, se confundă și prin exagerări se compară cu homosexual. Chiar dacă sensul acestor două cuvinte nu se aseamănă deloc, persoanele cărora li se însușesc pot fi confundate ușor.

Bărbații metrosexuali sunt foarte ocupați și interesați de imaginea lor, petrec foarte mult timp (ca și femeile) prin magazine și beauty-shop-uri, citesc reviste de modă, etc. Este un bărbat remarcat și asta doar prin look.

Un metrosexual care se epilează în totalitate și folosește machiaj în excees mai are un pas până ajunge în partea cealaltă și de a schimba prefixul din metro în homo.

Să lăsăm un pic termenii și definițiile la o parte. Dacă ai avea un coleg de cameră care se epilează pe mâini și picioare, se pensează mai mult decât este cazul și bagă și 100 de flotări înainte de culcare, cred că eviți un pic să umbli dezbrăcat de față cu el.

Nu am nimic în potrivă ca bărbații să aibă și ei grijă de corpul lor și să folosească lama și în altă parte decât pe față, să te pensezi ca să ai și tu două sprâncene și nu una, sau să folosești și tu o cremă din când în când. Dar să te dai cu fond de ten și să stai în fața oglinzii 15 minute doar pentru că te duci să cumperi pâine, este prea mult … mult prea mult.

Cu toate astea, să fie clar, nu generalizez, există și bărbați care se îngrijesc și au grijă cu ce se îmbracă un pic mai mult ca ceilalți însă au o limită.