La mulţi ani… Femeie!

Mărţişoare, mărţişoare şi iar mărţişoare. A venit din nou luna martie, luna care se spune că este a femeilor (cel puţin începutul), deoarece sunt răsfăţate de către bărbaţii din viaţa lor, prima oară cu mărţioare, iar pe opt martie cu flori şi cadouri mai consistente. Cel puţin aşa ar trebui să fie, chiar, dacă ştim că există şi bărbaţi, care nu doresc să îşi aducă aminte de aceste zile. Nu suport bărbaţii şi cred că nici o femeie nu îi poate suferi pe cei care uită de 1 şi 8 Martie.

Pe cei care se fac că ,,plouă”, care intră în casă şi în loc să spună ,,La mulţi ani iubita mamă, soră bunică”, spun ,,am uitat, am avut atâta de lucru încât am uitat să îţi cumpăr un mărţişor sau un buchet de ghiocei”. Nici o femeie în aceste zile nu se aşteaptă să îi fie adusă luna de pe cer. Se aşteaptă la un mic gest din partea bărbatului.

Un gest care înseamnă mai mult decât ar crede un bărbat. Mai mult de atât sunt femei, care nu au văzut o floare de la partenerul de viaţă niciodată. Oare s-au întrebat bărbaţii ce este în sufletul acelei femei, când îşi vede prietenele că primesc mărţişoare şi flori, iar EA nu a mai avut parte de aceste mici cadoruri de ani de zile? Că la EA demult nu a mai fost 8 Martie. Scriu aceste rânduri pentru a sensibiliza bărbaţii din România, care au uitat că femeia este cel mai gingaş lucru de pe pământ şi că trebuie mereu ocrotită şi respectată. Din păcate în multe familii se întâmplă ca în loc de mărţişor şi respect, femeile să fie tratate cu înjurături şi chiar pumni. Ruşine să le fie bărbaţilor, care fac acest lucru şi care nu se gândesc că femeia este cea care aduce viaţa pe pământ şi că meriă tot respectul lor.

Aşa că domnilor bărbaţi, care nu i-aţi dus femeii din viaţa dumneavoastră un mărţişor de 1 Martie să ştiţi că nu este timpul pierdut, încă vă mai puteţi duce la taraba din colţ pentru a cumpăra un simbol al primăverii pe care să îl dăruiţi. Şi nu oricum, ci cu toată inima, deoarece cea la care îl dăruiţi este femeia care zi de zi se îngrijeşte să vă fie bine. Aşa că nu vă rămâne decât să vă respectaţi soţia sau prietena şi să îi oferiţi cele mai frumoase flori şi cel mai frumos cadou de 8 Martie.

Celor care aţi făcut acest gest nu pot decât să vă spun că vă felicit şi că sunteţi adevăraţi domni. Eu personal am primit de 1 Martie foarte multe mărţişoare, dar cel mai mult m-a bucurat cel primit de la persoană dragă mie, aşa cred că se bucură fiecare femeie. Şi încă ceva. Să nu vă fie teamă că o să sărăciţi dacă cumpăraţi de 8 Martie un buchet de flori, deoarece comercianţii au anul acesta preţuri pentru toate buzunarele. Am scris aceste rânduri, deoarece când m-am întors acasă de la serviciu, m-am întânit cu cel puţin zece femei care mi-au spus că partenerii lor de viaţă nu le-au oferit nici măcar un buchet de ghiocei. Erau triste, dar încercau să ascundă acest lucru.

Păcat, e luna femeilor, e luna lui Mărţişor şi haideţi domilor să păstrăm tradiţia, că nu e greu…