Insomnie

Sâmbăta merg la o nuntă… Mai mult din obligație. Nunțile aici sunt foarte aiurea. Îmi amintesc ultima nuntă la care am fost în Italia m-am plictisit îngrozitor. Îmi este dor de un chef românesc, cu mireasa furată si plimbată prin tot orașul, cu lautari ce-ți fac pe plac și multă bautură… singura ocazie în care beau fără bun simț.

Aici este foarte diferit. În general după slujba de la bierică, urmează masa la un restaurant alături de câteva persoane dragi si gata! Asta-i nunta! Sunt foarte rare cazurile în care te distrezi cu adevărat.

Uneori lipsește cu desăvârșire până și un fotograf profesionist care să-ți imortalizeze cele mai frumoase momente ale vieții. Și toate neamurile de peste mări și țări, de la Poplaca… dar important este că trăiești intens acele momente.

Și totuși cel mai dulce moment este acela în care mănânci ca porcul minunățiile de prăjituri speciale. Migdaele glazurate sunt tipice pentru o nuntă italiană. Cică dacă la nunta ta împarți cu invitații aceste migdale, bunăstarea familiei o să fie mereu de partea ta.