Iar Cafea

Daca esti cu adevarat turbat dupa cafea, ca mine, atunci randurile de mai jos iti vor prinde bine. Sunt fascinat de boabele de cafea, de aroma tare, unica. Cui nu-i place o relaxare, dimineata mai alea, langa o ceasca de cafea, fierbinte? (da, da cei care nu beau cafea, desigur)

Cum facem o ceasca de cafea perfecta?
Cine are mai multa cofeina? Nenea’ Espresso sau ceasca de cafea facuta clasic, la filtru? Ei bine cafeaua la filtru contine mai multa cofeina.

Espresso se deosebeste prin crema spumoasa, practic este inima cafelei!!! Yummy ce pofta am….(este 3.37, destul de tarziu…nu mai beau 😛 ). Gustul cafelei depinde foarte mult de boabele de cafea. Acesta variaza in functie de soiul de cafea. Modul in care depozitezi cafeaua poate afecta calitatea. Tine cafeaua intodeauna in recipiente inchise ermetic, daca se poate si evita metalul… Un sfat in plus, tine cafeaua in frigider! In acest mod vei pastra aroma proaspata.

Apa are si ea un rol important. Daca meditam putin, o ceasca de cafea contine aproximativ 97% apa… Deci preferabil apa pe care o folosim la prepararea cafelei sa nu fie de la robinet.