Despre Chinchilla

Pentru cine nu știe, sunt crescător de Chinchilla. Sunt niște animăluțe foarte drăgălașe, ușor de întretinut, curate, fără miros. Chinchilla se adaptează repede cu oamenii. Puii se adaprează mai ușor, adulții in căteva luni de zile. De ce ai nevoie pentru ca animalul tau să se simtă în largul lui?

În primul rând de hrană din concentrate, care asigură un optim raport de vitamine și minerale. Această hrană poate fi găsita în magazine de specialitate și nu este scumpă.Răsfață-ți animaluțul cu o mâna de lucerna uscată, măcar o dată pe săptămână. Chinchilla bea apă!

Cel puțin la doua zile trebuie sa-i pui apă proaspătă, eu recomand apa plată cumpărată din magazin, care în prealabil a stat vreo două zile la temperatura camerei. Astfel elimini vreo indigestie datorată clorului existent în apa de la robinet. Evitați recipiente din plastic, este posibil să le roadă și nu este chiar recomandat pentru organism.

Baia de nisip este necesară pentru menținerea unei blăni curate, strălucitoare. Nisipul se pune într-un recipient, în general după masa de seară.

Chinchilla nu răspunde la nume, la strigări, la comandă. Niciodată nu o lua în brațe, ținând-o de corp. Ține-o ușor de o ureche, apoi de coadă. O poți tine în palme, iar dacă o ți cât mai aproape de corpul tau, oferi o mai mare siguranța animalului.