Cum iti dai seama ca esti un blogar’ bun?

Pentru cine nu stie inca, blogul este o metoda relaxanta de a insira o gramada de chestii intime, sau nu, prin care castigi notorietate si uneori existenta.

Observ ca sunt la moda scandalurile in blogosfera. “Daca nu esti injurat nu existi” zic unii. Parerea mea este alta. In momentul in care notorietatea vine datorita unui scandal, probabilitatea ca tu sa-ti pastrezi o imagine oarecum buna este aproape nula. De-a lungul timpului puteam sa ma implic in diferite chestii doar ca sa-mi atrag vizite. Dar de ce? Pentru o mana de oameni care vin si pleaca?

Gazduiesc aproximativ 30 de bloguri cunoscute si de multe ori oamenii aveau tendinta de a spune ca eu sunt in spatele lor. Cu timpul o parte din acesti oameni au devenit “faimosi”, apreciati si lumea a inteles ca eu sunt doar personajul bun care ofera gazduire nevoiasilor.

Am cunoscut o gramada de oameni de la care prinzi mereu cate ceva si am invatat ca un scandal nu aduce niciodata nimic bun. In anii astia de blogging mi-am vazut de gradina mea, am injurat in gand cand a fost cazul si mi-am facut linistit treburile.

Anul trecut mi-am vandut blogul pe cateva mii de euro (mi-am achitat un credit bancar) si nu am facut mare tam-tam. Mai scriu aici pentru ca este o strategie a noului proprietar, pentru ca sunt platit sa fac asta si pentru ca in tot acest timp m-am atasat de cititorii mei. Imbin oarecum utilul cu placutul.

Cum poti sa-ti dai seama ca esti un blogger oarecum okay? Aduni toate fazele importante petrecute pe blogul tau, treci pe hartie fiecare cunostinta facuta aici, calculezi fiecare banut adunat, fiecare cafea bauta cu bloggeri, fiecare intalnire de amploare la care ai participat. Daca dupa bilantul asta tu te simti bine, realizezi ca nu ti-a bagat nimeni pumnul in gura, nici macar in scris, atunci cu siguranta ca esti un blogger reusit.

Au fost momente cand am scris posturi mult prea persoanle, in care sunt convins ca nu multi impartaseau parerea mea, insa mi-a placut ca oamenii de calitate stiu ce inseamna respectul si macar s-au abtinut de la comentariile urate.

Sunt curios in ce categorie de bloggeri esti tu… sau dupa caz “cititor de bloguri””.