Cum alegi cafeneaua preferata?

Vorbeam zilele trecute cu o cunostinta despre cafenelele din Arad. In plina criza economica au rasarit ca ciupercile. Ma rog, criza asta nu prea se simte cand vine vorba de stomac. Daca mergem la un supermarket, avem surpriza de a vedea poporul cum isi incarca cosurile cu merinde, intr-o aprovizionare ca si cum ziua aia de cumparaturi este ultima. (Ca si asa a fost prezis sfarsitul sau alte lucruri…)

Oare ce trebuie sa faca o cafenea ca sa isi pastreze clientela? Prima data mergi din curiozitate. Apoi?

Nu de multe ori am facut rezervare la un local si cand ne-am dus in locatia cu pricina nu mai erau locuri. Sau internetul promis prin diferite pliante nu functiona de sapatamani intregi… Intr-o perioada in care retelele de socializare “conduc bunastarea” unui local, ajunge doar o recenzie proasta si se duce vestea printre potentialii clienti.

Conteaza pretul? Cat esti dispus sa platesti pentru o cafea buna? Ca un exemplu, langa biroul nostru este o alimentara care ofera si “cafea la plastic” si cu mana pe inima zic ca este foarte buna! Pretul? 0.50 ron! Chiar am facut comparatie intre cafeaua asta si aia pe care o comand la un local de fite. Diferente foarte mici si cand im iveti face o vizita la serviciu va invit la o cafea! Ieftina, la plastic si buna!

Vorbeam mai sus despre retelele de socializare. Mai nou merg intr-o locatie pentru ca prietenii mei virtuali recomanda anumite servicii. Testez si trag concluziile, ba chiar m-am certat cu proprietarul unei cafenele, pe motiv ca am scris pe Facebook ca au cafea proasta si mai astepti si jumatate de ora dupa comanda in conditiile in care localul este aproape gol. Am dreptul la o opinie!

O alta remarca. Cafenelele din Arad nu prea fac legatura muzicii cu frumosul concept al localului. La urma urmei vad locatiile astea ca pe o afacere de familie, nascute mai mult din pasiune. Nu faci averi prea mari, dar macar sa-ti impui respectul pe piata. Imi place sa cred ca in viitor voi avea posibilitatea de savura aroma unei cafele pe mixuri de saxofon, in surdina. Urasc muzica data la maxim si alegerea ei in functie de clientela. Ok. Nu par prea batran, insa nici nu vreau sa-mi pui muzica House doar pentru ca par un copil.

Acum ca imi cunosti opiniile, sunt curios cum alegi locatia cafelei perfecte…