Cât timp vom mai strânge cureaua?

Facturile mult prea mari la întreţinere au devenit în ultima lună subiect de discuţie în întreaga ţară. Oamenii s-au trezit cu cheltuieli mult mari mari decât anul trecut din cauza faptului că în luna ianuarie temperaturile au fost mai scăzute, iar furnizorii au trebuit să livreze populaţiei agentul termic la cote maxime. Până aicea nimic ieşit din comun. Frigul nu le-a permis oamenilor să închidă caloriferele (cei care au repartitoare), însă autorităţile locale nu s-au gândit să acorde mai multe subvenţii, astfel ca populaţia să plătească un preţ mai mic pe gigacalorie.

Este o problemă la nivel naţional, care îi afectează în principal pe cei cu venituri reduse sau medii. Nu mai vorbim de cei care au rămas în urma disponibilizărilor masive, atât din mediu privat, cât şi de la stat fără locuri de muncă. Ei cum îşi vor achita cheltuielile? Cum vor face ca să nu fie restanţieri? Ne întrebăm dacă în ţara asta îi mai pasă cuiva de aceşti oameni. Oameni, care până mai ieri au lucrat în fabricii şi uzine, iar acuma au o pensie de mizerie. Pentru ei ce se mai poate face?

De 20 de ani aşteaptă acelaşi lucru să o ducă mai bine. Într-adevăr acuma nu mai îngheţăm de frig în apartamente din cauză că ne este dată căldura cu porţia, îngheţăm din cauză că dorim să facem economie, pentru a putea să ne plătim întreţinerea. Cei ce ne conduc nu ştiu ce înseamnă să trăieşti cu câteva sute de lei pe lună. Nu ştiu că majoritatea românilor renunţă să îşi mai cumpere haine sau chiar renunţă la a-şi cumpăra mâncare, doar pentru ca să le ajungă banii să plătească dările. Ratele la bănci şi împrumurile la Casele de Ajutor Reciproc sunt la ordinea zilei. Mii se persoane sunt sunate zilnic şi întrebate când îşi vor plăti ratele.

Toată lumea aşteaptă vremuri mai bune şi trăieşte cu speranţa că iarna, care vine vor putea lăsa caloriferele să ,,duduie” de căldură fără a se gândi cu groază că factura va fi mult prea mare pentru posibilităţile lor financiare. Cei care au trei sau patru camere trebuie să se aştepte că tot salariul îl vor da pe facturi. Ce se va alege de aceşti oameni? Ce vor pune ei pe masă? Se gândeşte cineva?

Reprezentanţii partidelor nu se gândesc decât la cum să îşi facă imagine şi cum să ajungă mai repede la ciolan. Iarna va trece, românul va ieşi cu greu din ea, dar în mod sigur va ieşi, însă cât timp vor mai rezista oamenii în acest fel? Cât timp mai trebuie să aşteptăm să trăim într-o Românie, în care populaţia să nu îşi mai facă griji pentru ziua de mâine? Întrebare la care ar trebui să ne răspundă cei care ne conduc ţara. Toţi pun în faţă criza economică şi faptul că trebuie să strângem cureaua. Întrebarea noastră este domnilor guvernanţi, cât o vom mai strânge?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *