Capcana pentru molii
Chiar si cea mai curajoasa gazda nu este incantata de aparitia oaspetilor nedoriti in casa ei. Viata este complet insuportabila atunci cand insectele daunatoare invadeaza casa. Unul dintre reprezentantii cunoscuti, este molia. Exista un numar mare de varietati de molii, cele mai frecvente fiind cele de faina, fructe, blanuri, covoare, mobilier etc. Unele molii distrug blanurile si covoarele, altele pot distruge chiar si mobilierul. Pentru a face fata unui daunator care strica produsele si pentru a scapa de molii, impiedicand in acelasi timp, raspandirea lor, poti fi ajutat de capcana pentru molii.
Tipuri de dispozitive
De obicei, o molie care se hraneste cu alimente, traieste intr-o camara sau in bucatarie, adica in locuri unde exista rezerve alimentare. Incercarea de a scapa de molii, indiferent de natura lor, este un lucru destul de greu si de multe ori fara rezultat. Acest lucru se datoreaza faptului ca, nu este posibil sa detectezi ouale depuse de insecte, si din care apar in scurt timp larve. A le extermina cu ajutorul preparatelor chimice este inadmisibil, deoarece produsele alimentare, dupa aceea vor deveni nesigure pentru sanatatea umana. In scopuri preventive, in plus fata de remediile populare, este convenabil sa se utilizeze capcane. Capcana pentru molii de casa este un dispozitiv conceput pentru a prinde si distruge daunatorii adulti. Astazi pe piata exista mai multe tipuri de astfel de dispozitive, distinse de principiul actiunii. Cele mai frecvente sunt capcanele de feromoni, care sunt lipiciosi.
Tratament pentru copaci
Acest tip de tratament pentru copaci, este destinat protectiei ranilor arborilor si arbustilor dupa deteriorari mecanice, abraziune, fisuri sub efectul daunelor provocate de inghet sau de animale salbatice etc. Preparatul protejeaza zona afectata de infectii cauzate de agenti patogeni si fungi. Medicamentul creeaza o acoperire durabila si flexibila, rezistenta la conditiile meteorologice. De asemenea protejeaza impotriva uscarii si accelereaza vindecarea si cicatrizarea ranilor. Bolile neinfectioase sunt cauzate de conditiile nefavorabile de mediu in dezvoltarea plantelor, cum ar fi, temperaturi prea scazute sau excesiv de ridicate ale aerului si solului; lipsa de nutrienti (in special minerale); excesul de umiditate; tratarea necorespunzatoare a copacilor cu pesticide.De cele mai multe ori lipsesc microelemente, precum bor, zinc, cupru, mangan. Cu o asimilare slaba a fierului, magneziului, sulfului, manganului, apare cloroza. Pentru a determina cauza, trebuie sa faci analiza solului.