BUNUL SIMT AL VANZATORILOR DIN ROMANIA

Tocmai ce m-am intors din Baneasa Shopping City prin care m-am plimbat vreo 2 ore. Cautam ceva anume si am luat toate magazinele la rand, cred ca am omis 2-3.

Din toate aceste magazine ori de cate ori intram si ma plimbam printre rafturi, haine, etc. de cand intram pana ieseam nici un angajat nu ma intreba absolut nimic, nici buna seara, nici va pot ajuta cu ceva … nimic.

Intr-un singur magazin din aproximativ 25 am primit un “Buna seara”, “Va pot ajuta cu ceva” si “La revedere”. Din pacate nu am gasit nimic asemanator cu ceea ce cautam in acest magazin pentru ca as fi cumparat doar pentru comportamentu, absolut normal, dar nu si in Romania, al vanzatoarei.

Cine ii angazeaza pe acesti oameni ar trebuii sa-i si invete cum sa se comporte cu clientii sau probabil ca-i invata dar … sunt prea ocupati plictisiti. In orice magazin unde exista un PC, vanzatorul este fixat in fata lui si multi nu-si obosesc picioarele, sau sa intrerupa discutia pe “mesinger” cu un el/o ea care a cunoscut-o pe fb.

Nu vreau sa generalizez, sunt si cativa despre care pot sa spun ca au un talent deosebit si chiar te fac sa cumperi din acel magazin.