Amintiri din vacanta

Una dintre cele mai amuzante vacante ale mele … Se intampla pe teritoriul tarii vecine, in Ungaria.

Veneam din Zagreb si atat de obosit eram, incat am dormit aproape tot drumul. Trenul era foarte misto, vagoane noi, caldura si oameni aparent de calitate. In apropiere de Budapesta am deschis ochii si din instinct am pus mana pe geanta unde tineam laptopul. Era goala! M-am panicat foarte tare si tocmai in momentul ala trenul opreste intr-o gara… Buimac imi iau catrafusele si cobor. Am crezut ca am ajuns la Budapesta. Si asa era, doar ca nu era gara potrivita si trebuia sa inconjor tot orasul.

Mi-am zis sa merg la politie, insa mi-am dat seama ca este in zadar. Eu nu stiu o boaba ungureste, ei nu vorbesc romana si decat sa petrec o zi prin sediul politiei fara sa rezolv nimic, am preferat sa nu reclam furtul. La urma urmei cine stie unde mi-a fost furat laptopul… (in tren desigur.)

M-am invartit prin gara respectiva injurand ba ungurii, ba pe mine. Nu am gasit nici o casa de schimb valutar prin zona si am decis sa ma urc intr-un autobuz fara bilet. Asa am facut.

Si dragii mei… am inconjurat toata Budapesta in autobuzul ala sperand ca nu va trece un controlor de bilete… In apropiere Budapest Keleti(gara unde eu trebuia sa ajung) vine o vaca cu 1000 de kg la purtator si imi cere biletul… Ups. Ii dau de inteles ca nu am bilet, explic ce am patit si sunt dispus sa platesc o amenda doar ca sa scap repede si sa ajung in gara… ( vedeam gara din autobuz ;)) ) Opreste autobuzul in statie, eu cu valiza merg dupa autobuzul pe doua picioare.

Zice ea ceva prin statia de emisie receptie si apare un coleg. Face un calcul rapid… 20 E amenda. Observ ca nu primesc nici o chitanta. Intinde colegului 10 Euro si isi opreste ea 10. Imi ureaza drum bun! Am plecat foarte nervos, dar oarecum satisfacut ca puteam ajunge la tren.